Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Új elnök az Amerikai Kereskedelmi Kamara élén

2017.02.17

 Új elnök az Amerikai Kereskedelmi Kamara éléncoleen-bell-szarvas-szederkenyi.jpg

Amerikai Kereskedelmi Kamara december 7-én megtartotta 27. Éves Közgyűlését. A közgyűlésen megjelent több mint száz felsővezető Dr. Bársony Farkast, a GE Magyarország ügyvezetőjét választotta az AmCham tizenhatodik elnökének. Pongrácz Ferenc leköszönő elnök éves értékelőjében kiemelte az elmúlt két év sikereit, legfőképpen a kormánnyal való párbeszéd lehetőségét és megköszönte a kamara szakértőinek folyamatos munkáját is. Ezután László Csaba pénztárnok elmondta, hogy a kamara

 

COLLEEN BELL a szerző SZEMERKÉNYI RÉKA

működése stabil és fenntartható, Lippai-Nagy Írisz ügyvezető igazgató pedig beszámolt az elmúlt egy év legfontosabb programjairól, eredményeiről és bemutatta a Kamara 2017-es éves tervét.

A hivatalos program mellett tizenkettedik alkalommal adták át a Dr. Völgyes Iván emlékdíjat, amellyel olyan egyéni életpályákat ismernek el, amelyek jelentősen hozzájárultak az amerikai-magyar befektetői kapcsolatok erősítéséhez. A díjat rendhagyó módon idén Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete és Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete kapta. A két nagykövetasszony közös munkája nyomán az elmúlt két évben erősödtek a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok, melyet az Amerikai Kamarával való együttműködésük is szimbolizált.

A leköszönő elnöknek Pongrácz Ferencnek megköszönjük az együttműködést az új elnöknek sikeres munkát és jó egészséget kívánunk.

Szarvas István