Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Olimpia Éjszakája – Pénteken az EYOF lánggal érkezik Magyarország legnagyobb sportfesztiválja

2017.06.23

Olimpia Éjszakája – Pénteken az EYOF lánggal érkezik Magyarország legnagyobb sportfesztiválja

Június 23-án egy éjszaka erejéig a szabadidősportolók veszik birtokba Budapest legnagyobb parkját és a Hősök terét: igazi kuriózumban lehet része annak, aki péntek este kilátogat a Városligetbe. Nem mindennap ülhet be ugyanis az ember egy sárkányhajóba a Városligeti-tavon, forró jógázhat a Ligetben vagy futhat az Andrássy úton az éjszaka vibráló fényeiben – szervezett keretek között, sok ezer társával együtt.

Fotó: MOB/Szalmás Péter

A másnap hajnali 4 óráig tartó rendezvényen összesen 15 sportág kipróbálására lesz lehetőség: a szervezők mindenkit várnak, aki igazi fesztiválhangulatban szeretne sportolni, mozogni egy jót. (Kipróbálható sportágak: Futás, Kerékpár, Nordic Walking, Asztalitenisz, Bartendaz, Fitnesz, Tollaslabda, Jóga, Zumba, Korfball, Ugrálókötelezés, Lábtoll-labda, Harcművészet, Sárkányhajó/kajak-kenu, Teqball).

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, mivel egy felmérés szerint Magyarország a túlsúlyos emberek számát tekintve a negyedik helyen áll a világon, ezért azt a feladatot kapta, teremtse meg a feltételeket ahhoz, hogy minél többen kezdjenek el mozogni.

Szarvas István és Révész Máriusz

„Cool és trendi események kellenek, hogy a fiatalokat felállítsuk a számítógépek mellől, a pénteki ilyen, hiszen nagy élmény lesz éjszaka Budapesten futni vagy kerékpározni” – jelentette ki Révész Máriusz, aki szerint azért időzítették a rendezvényt június 23-ára, mert Coubertin ezen a napon indította útjára az újkori olimpiai mozgalmat. A kormánybiztos kiemelte: a résztvevők összesen 15 sportágat próbálhatnak ki a hajnali négy óráig tartó esemény keretében.

Fábián László megbízott főtitkár hangsúlyozta: a Magyar Olimpiai Bizottság örömmel fogadta a kezdeményezést, mert ez alkalommal is fel tudják hívni a figyelmet a júliusi, győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, hiszen a péntek esti ünnepélyes megnyitó fő attrakciója az lesz, hogy a Hősök terére „befut” az EYOF-láng, ahol este negyed 10-től egy fél óráig fotózkodni is lehet majd.

Print Friendly
 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Olimpia Éjszakája – Pénteken az EYOF lánggal érkezik Magyarország legnagyobb sportfesztiválja”Szóljon hozzá!