Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Látogatói csúcs a 39. Utazás kiállításon

2016.09.28

Látogatói csúcs a 39. Utazás kiállításon

Szerző. Szarvas István    2016 március  6.

 

 Harmincötezren látogattak ki a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba, ahol immár 39. alkalommal rendezték meg az Utazás kiállítást. Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén március 3-6. között 28 ország 399 kiállítója vett részt.
A kiállítás megnyitóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter arról beszélt, hogy a magyar turizmus világszinten az élen jár, teljesítménye nemzetközileg is kimagasló, minden fontos mutatója javult tavaly, a turizmus dinamikus fejlődése egyre nagyobb mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez. Hozzátette: az ágazat 2015-ben rekordévet zárt, a belföldi turizmus is kiemelkedő évet tudhat maga mögött.

Az idei Utazás kiállítás szakmai díszvendége Kína volt. Csang Li-csung, a Kínai Turisztikai Hivatal (CNTA) főosztályvezetője a megnyitón azt hangsúlyozta, hogy a két ország közötti turisztikai forgalom jelentősen megnőtt az elmúlt években,
A kiállítás kulturális díszvendége, az idei olimpiai játékok házigazdája, Brazília volt. Pecly Moreira, Brazília magyarországi nagykövete a megnyitón arról beszélt, hogy a turizmus az egyik legfontosabb gazdasági ág Brazíliában, ahol idén a riói olimpiai játékokra több millió látogatót várnak. Brazília standján és a kiállítás színpadán szamba táncosok és capoeira „harcosok” gondoskodtak a hangulatról. Nagy sikert arattak a helyben készített autentikus brazil ételek.

Az Utazás idei belföldi díszvendége Budapest volt.

A megnyitó napján, csütörtökön, az Utazás kiállításon mutatkozott be az új Budapest-kártya is. Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy a kártya egyfajta városkulcs, amely „útravaló ahhoz, hogy a belföldi látogató a legjobb szolgáltatásokhoz jusson hozzá kedvezményes áron vagy akár ingyenesen egy éven keresztül.”

A kiállításon önálló standdal képviseltette magát a Magyar Olimpiai Bizottság. A MOB vezetősége élő egyenesben jelentkezett be Rio de Janeiro-ból szombaton a kiállításra és a látogatók a négy nap alatt több olimpiai bajnokkal és riói résztvevővel is találkozhattak.  

A 9. Bringaexpo-t idén is az Utazás kiállítással egy időben rendezték meg, ám a legnagyobb hazai kerékpáros kiállítás most először valósult meg a Hungexpo Zrt. szervezésében. A Bringaexpo-ra jegyet vásárlók száma idén közel duplájára nőtt a tavalyi évhez képest.

Immár ötödik alkalommal az Utazás kiállítással együtt tekinthették meg az érdeklődők az Afrika Expo és Vásárt, amelynek célja az volt, hogy vonzóvá és elérhetővé tegyék az afrikai kontinenst a magyar közönség számára is.
A Karaván Szalon az Utazás kiállítás egyik kiemelt tematikájaként 30 lakóautóval várta a négy keréken utazni vágyókat, és a mover akadálypályán a távirányítóval való parkolás élményét is megtapasztalhatták az látogatók.

A Hungexpo következő kiállítása március 18-20. között a Budapest Motor Fesztivál lesz, amelyre minden érdeklődőt várunk.  

További információk az Utazás kiállításról, valamint a Hungexpo következő rendezvényeiről a www.hungexpo.hu weboldalon, vagy Kövesdi Péter kommunikációs tanácsadótól a sajto1@hungexpo.hu e-mail címen.