Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gercsák Szabina a sport hercegnője és Kopasz Bálint a hercege

2017.07.12

Gercsák Szabina a sport hercegnője és Kopasz Bálint a hercege.

Szerző: Szarvas István  2016 február 7.

Címkék: sport

 

gercsak.jpg

 

 

 

 

A Magyar Olimpiai Bizottság a hagyományos Héraklész Díjátadó Gála alkalmával köszöntötte 2015 legeredményesebb utánpótláskorú sportolóit és az őket felkészítő edzőket. A 20 Héraklész-sportág legjobbjai mellett összetett egyéni, legjobb férfi és női kiscsapat, valamint legjobb csapat kategóriákban adtak át elismeréseket péntek este a budapesti Kongresszusi Központban. Az összetett legjobbjának járó díjat a kajakos Kopasz Bálint és a judós Gercsák Szabina vitte haza.

Az algyői Kopasz Bálint az ifjúsági kajak-kenu világbajnokság K1 1000 méteres számában nem talált legyőzőre, a négyest azonos távon bronzéremhez segítette; Demeter Irén tanítványa a bakui Európa Játékokon K2 200 méteren szintén harmadik lett.

A tavalyi gálán második, miskolci Gercsák Szabina a junior vb-t és Eb-t megnyerte, az U23-as kontinensviadalon szintén győzött. Flórusz János judokája a felnőttek közt is bemutatkozott, az Európa-bajnjokságon ötödik lett.

A legjobb kiscsapat az 1000 méteres ifi világbajnok Béke Kornél, Mayer Keán valamint az 500 méteres ifi vb- és 1000 méteres Eb-első Racskó Fruzsina Lilla, Sólyom Dóra kajakpáros lett. A legjobb nagycsapat kategóriában a világbajnoki bronzérmes junior férfi vízilabda-válogatott kapta az elismerést.

A 2001 óta működő állami utánpótlás-nevelő Héraklész program legjobbjait 2013 óta köszönti a Magyar Olimpiai Bizottság - előtte a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet, majd utódszervezetei rendezték az ünnepséget -, mindig az előző esztendő eredményei alapján.

Idén 109 díj talált gazdára. A díjazottakat Borkai Zsolt, a MOB elnöke és Kozmann György, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára méltatta. Az elismeréseket a MOB-elnök mellett Szabó Bence főtitkár, Fábián László sportigazgató, Tóth József, a Héraklész program vezetője, a MOB szponzorai, valamint további olimpiai bajnokok és világversenyek érmes sportolói adták át - köztük Berki Krisztián, Vörös Zsuzsa és Hajtós Bertalan.

Szarvas István

Forrás:MOB