Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Erdő Péter. A papiralapú írott könyvre továbbra is igény va

2018.07.02

Erdő Péter. A  papiralapú  írott könyvre továbbra is igény va

A Szent István Társulat szervezésében az idén huszonötödik alkalommal került megrendezésre a Szent István Könyvhét, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legnagyobb hazai seregszemléje. A rendezvény ünnepi megnyitójára 2017. május 22-én (hétfőn), 11 órakor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében .

 A könyvhetet Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek, a Szent István Társulat fővédője nyitotta meg. A megnyitón bemutatásra kerültek a könyvhét újdonságai, majd Erdő Péter bíboros, valamint Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója a Stephanus Alapítvány elnöke átadták az idei Stephanus-díjakat: teológiai kategóriában Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem kánonjogásznak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorának, irodalmi kategóriában pedig Pierre Riché francia történész, professor emeritusnak. A díjazottakat Bruno Esposito OP, a Pápai Aquinói Szent Tamás Egyetem professzora, a Hittani Kongregáció, a Kléruskongregáció és az Apostoli Szignatúra tanácsosa (Róma), és Hervé Ferrage, a Budapesti Francia Intézet igazgatója, együttműködési és kulturális tanácsos méltatja. A megnyitón közreműködött a Gaudete Vonósnégyes.

A fogadás előtt módom volt Erdő Péter bíboros atyával szót váltanom. Átadtam neki interjú kötetemet melyben  a vele készített interjú is szerepelt, amit köszönettel elfogadott.

szarvas-erdopeter.jpgErdő Péter biboros és a szerző

A megnyitón megtudtuk, hogy a könyvhétre ellátogató olvasókat idén közel 8000 kiadvánnyal , köztük mintegy 76 könyv heti újdonsággal és nagy kedvezményekkel várják a kiadók. Új irodalmi, lelkiségi, teológiai ,történeti és filozófiai  művek egyaránt megjelennek.

Kedvcsinálónak a Szent István Társulat 18 megjelent könyvéből sorolunk fel néhányat.

Szuromi Szabolcs Anzelm.:Az egyházi intézményrendszer története, Pierre Riché: Oktatás és művelődés a barbár nyugaton. 6-8 század,David Katalin: Vasfüggönyös kereszténység,Rózsa Huba: XIV. Benedek pápa tanítása Jézusról.,Palánki Ferenc: Az élet a szeretettben teljes( Pásztorok22).

Szarvas Istvá