Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Angyalföld díszpolgárai 2016-ban Koncz Zsuzsa, Pataki Ferenc és Szloboda József

2016.12.02

Angyalföld díszpolgárai 2016-ban Koncz Zsuzsa, Pataki Ferenc és Szloboda József

. Tóth József, Budapest XIII. kerület szocialista polgármestere 2016 június 1-i ünnepi beszédében elmondta, hogy a kerület hosszú évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújtó, önállóan gondolkodó embereket választ díszpolgárának.

, ÚJ LIPÓTVÁROS, Angyalföld, Vizafogó fejlesztésére évekre megvannak a tervek hangsúlyozta  Tóth József, aki 1994 óta irányítja a városrészt az ünnepségen büszkén sorolta, hogy a kerület idén megkapta egyebek mellett a Holnap Városáért díjat, a befogadó város címet, a Nemzetközi Ingatlanszövetség Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán pedig a nemzetközi zsűri ezüst fokozatú díjjal ismerte el a 100 lakásos passzívházat, amiben bérlakások vannak.

 A városrész 1938. június 1-jén vált önálló közigazgatási egységgé, amit minden évben megünnepelnek. Ennek jegyében zajlott a kerületben egyebek mellet a gyermeknap, a Nyáresti koncertek idei évada pedig június 5-én kezdődik a Szent István parkban.

A díjazottak: 

Koncz Zsuzsa Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, énekesnő, érdemes művész. A magyar beat, pop és rock zene egyik meghatározó egyénisége. Elsősorban verslemezeiért és politikai tartalmú dalairól és választékos előadásmódjáról ismert.

. Koncz Zsuzsa, aki a Bezsenyi Dániel Gimnázium padsoraiból indult el előadóművészi karrierjén, elmondta, hogy nagyon meghatotta a díszpolgári cím, és bár sok elismerést kapott pályafutása során, ennek megkülönböztetett helye lesz a szívében

 

konc-szarvas-1995030.jpgkoncz-2016.jpg

2012 Médiahajó                                                 2016 Budapest Angyalföld

Pataki Ferenc fejszámoló művész, érdemes művész, Dombóvár - szülővárosa - díszpolgára. Különleges képessége már 3-4 éves korában megmutatkozott. Ötéves korától, mint csodagyerek a Lakner Gyermekszínházban szerepelt. 1952-ben letette az artistavizsgát, és különböző kultúrházakban, iskolákban lépett fel. Bár eredeti foglalkozása kalapos, az ötvenes években az egész ország fejszámoló művészként ismerte és szerette meg. 

Pataki Ferenc felelevenítette azokat a váratlan, és  örömteli perceket, amikor tudomást szerzett az elismerésre történt kiválasztásáról

Szloboda József az Angyalföldi Református Egyházközség lelkésze, négy gyermek édesapja. Újpesten született, ott is konfirmált. Tizenhárom éve főjegyzője a Budapest Északi Református Egyházmegyének, ahol főként az oktatásüggyel foglalkozott. 

 Szloboda József pedig arról szólt, hogy bár Újpesten született, otthon érzi magát a XIII. kerületben

. Az önkormányzati ünnepség  Heilig Gábor és zenészbarátai ünnepi műsorával, azt követően pedig a Szózat elhangzásával zárult,  majd az elismerésben részesültek tiszteletére adott állófogadással ért végett.

A díjazottakkal korábbi találkozásaimat elevenítem fel, Koncz Zsuzsával 2002-ben A médiahajón beszélgettem, majd utána 2008-ban gratuláltam neki amikor megkapta a Primma Primissima díjat.

Pataki Ferenccel több,mint hatvan évvel ezelőtt. a Május 1-úti általános iskolában jártam ahol Vámos Laci osztálytársammal akivel 5-ősök voltunk matematikából négy jegyű számot szoroztunk négyjegyűvel. Ő rögtön mondta az eredményt, mivel jóval később hoztuk ki az eredményt a táblánál.

Szarvas István