Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A zene világ ismét Kaposvárra figyel

2019.05.29

A zene világ ismét Kaposvárra figyel

2016. augusztus 13-19. között 7. alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált (Kaposfest). A művészeti vezetők, Baráti Kristóf és Várdai István nagy gondossággal állították össze a 14 klasszikus zenei koncert műsorát. A komolyzenei előadások mellett ingyenes könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket Kaposváron, Somogy megye ékszerdobozában.

A Kaposfest hatalmas hazai és nemzetközi sikernek örvend. Évente több, mint 50 magyar és nemzetközi művész játszik a kaposvári Szívárvány Kultúrpalota színpadán az egyszeri és megismételhetetlen koncerteken. Az idei, immáron hetedik fesztivál művészeti vezetői Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai István csellóművész mellett az érdeklődők hallhatják, többek között Valeríj Szokolovot, Kirill Troussovot, Eduard Wulfsont, Szűcs Mátét, Kousay Mahdit, Farkas Gábort, Frankl Pétert, Olli Mustonent és Julien Quentint.

 

A fesztivál szervezői annak érdekében, hogy minél több fiatalt megnyerjenek a komolyzenének, ismét lehetővé teszik a Kaposfest párna megvásárlását, amely diákigazolvány felmutatásával egy koncertjegy áráért, mind a 14 klasszikus koncertre nyújt belépési lehetőséget.

 

A szervezők évek óta arra törekszenek, hogy ne csak a klasszikus zenei palettáról mutassák be a legkiválóbb előadókat. A könnyűzene, jazz és gospel előadók magyarországi rangos képviselői 2016-ben is ellátogatnak a fesztiválra. Az esemény teljes ideje alatt esténként ifj. Sárközi Lajos és zenekara játszik a Kapos Hotelben. 

 

szi_bk.jpg

Baráti Kristóf a szerzővel beszélget  a 2015 évi Kaposfesten

Szarvas ISTVÁN