Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A 2018 Májusi VIII. Világtalálkozó szervezőivel beszélgettem

2018.08.09

A 2018 Májusi VIII. Világtalálkozó szervezőivel beszélgettem

vilagtalalkozo.jpg

vitéz Szilágyi Árpád drNagy Ferenc Szarvas István  dr.Czeglédi József

A VIII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának sajtótájékoztatóján a tíz napos programot a programfelelősök ismertették a sajtó képviselői és az érdeklődők számára Joó Géza a Világtalálkozó alelnökének, szóvivőjének bevezető gondolatai után.

A Díszünnepségről, a kitüntetettekről Nagyváradi-Kis Anna programigazgató, a  XI. Társadalmi Párbeszéd Fórumról dr. Czeglédi József konferenciaigazgató, a Közép-Európai Club Pannonia Egyesület elnöke, a Magyar Vidék Napjáról Joó Géza, a Magyar irodalom Napjáról dr. Bába Szilvia Phd, a Magyar Konyha Világnapjáról Nagyváradi-Kis Anna a Világtalálkozó alelnöke,  a Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozóról Joó Géza, a Wass Albert Emléknapról Szilágyi Árpád a Csongrád megyei Világklub elnöke, az  Erdély nap és Joó talkshow-ról Joó Géza, a VIII. Magyar Világtalálkozó Szépe versenyről Széles Emília versenyigazgató, a Magyarországi díszvendég, Nógrád megye programjairól Lovas Ilona programigazgató tájékoztatta a sajtó képviselőit, a sajtótájékoztató résztvevőit. Sajtó számára fontos információkról – megköszönve a sajtó elmúlt nyolc évi munkáját -  szólt Czuh János sajtófőnök.

A sajtótájékoztatót színesítette Vincze B. András énekes-gitáros és Kovács Krisztina erdélyi népdalénekes előadása.

A sajtótájékoztató a Magyar Világtalálkozókat összefoglaló kisfilmjével, melyet Nagyváradi-Kis Anna rendezett és szerkesztett és a Magyar Világtalálkozó dalával, a Ne hagyd el hazádat videoklippel ért véget.

A sajtótájékoztató utáni fogadáson először Széles Emília a Világtalálkozó Szépe versenyigazgatójával beszélgettem. A versenyigazgató elmondta,hogy, hogy a nemzetközi verseny a szépséggel párosulva a polgári  értékrendet helyezi előtérbe. a verseny során két öltözetben kell bemutatkozni a zsűri  és a népeses néző publikum eljött. nappali és, utcai viselet vagy népviselet valamint estélyi vagy alkalmi, elegáns  öltözet. A zsűriben az öt kontinens képviselői, a szépség-és a divatszakma, a kulturális, a zenei és az üzleti élet reprezentánsai foglalnak helyett a Program  exkluzív  helyszínen Budapesten   Váci út 19-ben a Milleneúm Centerben kerül megrendezésre egy nagyszabású gálaműsorral egybekötve.

A következő beszélgető partnerem vitéz Szilágyi Árpád a Csongrád Megyei Világklub és a Szegedi Hagyományőrző Egyesület elnöke volt aki elmondta, hogy a Wass Albert emlékszobor felállítására május 21-én pünkösd hétfőn kerül sor a Nemzeti Emlékkertben A Sobor t székelyudvar mellől százazó Szerdai Levente faragja farönkből már 80% -ban elkészült.

Harmadik Beszélgető partnerem Dr Ceglédi József  MS.c a Közép-Európai Club Pannonia  elnöke volt A társadalmi Párbeszéd Forum program igazgatója a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában megrendezésre kerülő esemény címe Közép-Európa szétesésétől az Európai Unió keleti kibővítéséig és az új kihívásokig. Lelkemre kötötte feltétlenül menjek el május 17-én . Megígértem, hogy a Kubai Követség után oda megyek.